Sorsam "İyi bilirim!" derler ya hani? Yok hayır, bildiklerinizi unutun siz.. MAGNEZYUM bildiğiniz gibi değil!
Sıradan bir Mineral olarak görülse de, kazın ayağı öyle değil. MAGNEZYUM olmasa, en hafif tabirle, vücudumuzu bütün hastalıklara "buyur gel!" diye davetiye çıkarmaktır. Diyabetten tutun, eklem romatizmasına, kalp-damar sorunlarına ve beyin hasarına kadar bir çok kronik hastalıklar MAGNEZYUM eksikliğinden kaynaklanıyor.
El ve ayak uyuşmaları, kramplar da MAGNEZYUM eksikliğidir. MAGNEZYUM aynı zamanda bizim için hayati öneme sahip D Vitamini dengesini de tek başına sağlıyor. 300'den fazla enzimin kofaktörüdür. İsterseniz günlük 50.000 IU D Vitamini alın, eğer hücrede MAGNEZYUM eksikse D Vitamini işlevsel hale gelmez ve böylece D Vitamini seviyesi düşük kalır. D Vitamini eksik olunca bu defa da Kalsiyum kemiklere işlemez. DSÖ verilerine göre erkekler günde 400mg, kadınlar ise 310mg MAGNEZYUM'a ihtiyaç duyarlar.
Gördüğünüz gibi, MAGNEZYUM etkisi o kadar önemli ki, D Vitamini üzerinden Kalsiyum mineralinin işlevine etki edebiliyor. MAGNEZYUM'un 6 farklı formu bulunmaktadır. En etkili olan 5 formu aşağıda ki görselde yazıyor. Geriye kalan ve listeye almadığımız 6. formu MAGNEZYUM Oksit, işe yaramayan tek formudur. Tabiri yerindeyse, faydası yok zararı çok! Yazıyı fazla uzatmamak için buraya almıyorum, MAGNEZYUM Oksit'in etkileri ile ilgili google araştırmasını siz değerli okurlarıma bırakıyorum. Sadece önemli bir not aktarayım size, gerisine siz bakın. Doktorların reçete ettiği ve hastanelerde de hastalara verilen MAGNEZYUM formu sizce hangisi? Evet bildiniz: MAGNEZYUM Oksit!
Doktorlar bizi çok seviyor!

Magnezyum’un % 66’sı kemiklerde, % 33'ü hücre içinde ve % 1’i kanda bulunur.
Vücudumuzda Magnezyum eksikliğinin yol açtığı sorunları şöyle sıralayabiliriz:*
Baş ağrısı, baş dönmesi, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, ürkeklik, migren, boyun ağrısı, yüz, boyun, omuzlar ve tüm omurgada kramplar, kalpte ritim bozukluğu, sindirim sistemi krampları, bulantı, ishal, kusma, idrar yolları krampları, rahim krampları, ellerde karıncalanma ve uyuşma, kalça ve baldır krampları, ayak tabanları ve parmaklarında kramp ve karıncalanmalar, kadınlarda meme hassasiyeti, hormonal dengesizlik..* (Dr. Carolyn Dean)