Hayır abartmıyorum, yukarıda gördüğünüz fotoğraflarda -sözde- dondurmaların içeriğindeki maddeler tek kelimeyle BOMBA!
Dikkatinizden kaçmamıştır, görsellerde kalemle seçtiğim bir içerik var; meşhur kimyasal "Amonyum Fosfat." Bu madde eskiden beri toz deterjanların etken maddelerin başında gelir. Hafızanızı yoklarsanız eğer, son zamanlarda yeni çıkan 2 farklı deterjan reklamında "FOSFAT İÇERMEZ!" vurgusu yaptılar. Bu kimyasal madde kana karıştığında direk beynimize hücum eder. Beyin tümörü bilimsel verilere göre iki ana sebepten oluşur; birincisi FOSFAT, diğeri üzüntü ve keder.
Bu deterjanlarla yıkanan çamaşırları giydiğimizde, deri gözeneklerinden içeri girip kılcal damarlar vasıtasıyla kana karışır. İşte bu durum tepkilere yol açınca yeni çıkan deterjanlar Amonyum Fosfatı içeriğe eklemediler. Ama çok meşhur eski deterjan markaları ismini içerikten çıkarıp kendisini kullanmaya devam ediyorlar. Bir deterjanın ambalajında eğer; "FOSFAT İÇERMEZ..PARABEN İÇERMEZ.." filan yazmıyorsa, o deterjan Amonyum Fosfat ve Paraben dahil tüm tehlikeli kimyasalları içerir.
Bu Amonyum Fosfat, bilenler bilir; tarlaya serpilen beyaz suni gübrenin ta kendisidir. Toprağı kabartma ve topraktaki solucan ve faydalı tüm canlıları öldürme yeteneğine sahiptir. Ama asıl tehlikeli yönü, gerçekten de bir bomba malzemesidir. Evet yanlış duymadınız; özellikle terör örgütü üyeleri Güneydoğu'da bazı çiftçiler vasıtasıyla bu Fosfat gübrelerini temin edip bomba yapımında kullandılar. Bunun üzerine yetkililer, gübre alımını kontrole tabi tuttular ve bu sayede örgütün bu gübreleri almalarını engellemiş oldular.
Gelelim zurnanın "zırt" dediği bölüme. Bu tehlikeli kimyasal felaketi yeni deterjan firmaları bile kullanmaktan imtina ederken, bu zalim -sözde- dondurma firması dondurmaya koyuyor. Sizden geçtim, kendi sağlığınızı hiç düşünmeden her şeyi yiyip içmekten çekinmiyorsunuz, ya çocuklarımız!?
Düşünün bakalım, hanginiz çocuklarınıza bu zehirli kimyasal bombayı yedirmiyorsunuz? Zehirli diyorum dikkat edin, sadece kimyasal bomba değil aynı zamanda bir zehir deposu. Sizden ricam, ilk fırsatta bu ürünlerin içeriğindeki maddeleri tek tek yazın ve araştırın. İçinde tek bir tane dahi zararsız madde göremezsiniz. Bakın faydalı madde arayın demiyorum, sağlığınıza zarar vermeyen, sizi hasta etmeyen tek bir madde bulun diyorum. İçinde her türlü zararlı trans yağlar, kimyasal tatlandırıcılar, kimyasal kabartıcılar, kimyasal beyazlatıcılar, kimyasal renklendiriciler, kimyasal vesaire.. var. Süt, sahlep ve pancar şekeri hak getire.
Çocuklarınızı kimyasal bombardımana maruz bırakmayın..

Meraklısına Not: Bu dondurma markasının üretici firması ile, kirlenmek güzeldir diyen meşhur deterjan markalarının üreticisi aynı şirket. Ne tesadüf değil mi!?

Bir Yanıt Yaz...